top2
2009.05.14.

Apró trükk: ABC

Apró szempontnak tűnik az ABC, amikor valaki cégnevet, oldal nevet, szlogent vagy linkszöveget választ, de mégis ha valaki megkérdezi tőlem biztosan szívesebben javaslom az a "a" betűs kezdést, mint a "z"-t. De mi jelentősége van mindennek a keresőoptimalizálásban?

Ezek a szövegek jó esetben több száz listázásban megjelennek, (partner lista, szakmai katalógus, link katalógus stb.). Amikor más szempont nem jön szóba a rangsorolásnál, az esetek egy jó részében a jó öreg ABC -re marad a sorrendiség kérdése.

az A betűsek az oldal felső részében, a z -sek valahol 1-2 képernyőnyi gördítés után jelennek meg. Azt hiszem ilyenkor nem is kérdés, hogy ilyenkor melyikre kattintanak a látogatók.

Máskor amikor a listák oldalanként jelennek meg, az abc elején helyet foglaló linkek megjelennek közvetlen a kategóriaoldalon (ezek jó esetben még publikus pagerank -el is rendelkeznek), viszont a többiek csak valahol a 2-x -dik oldalon, amiknek a PageRank értéke igen jellemzően az unranked értékkel rendelkezik.

Ez van, nincs egyenlőség.

bottom2
 Gyimesi András+ © 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.