top2
2009.05.20.

Backlink PR10 oldal aloldaláról

Nemrég a seo fórumon merült fel, hogy mennyire éri meg bevásárolni magunk néhány jó főoldali PageRank -el rendelkező katalógusba. Mivel az említett katalógusok alkategóriái már jellemzően "unranked" publikus PageRank értékkel bírnak, a fő érv az volt, hogy egy erős google bizalommal rendelkező oldalról lehet így linkeket szerezni.

Ígéretemnek megfelelően egy igen egyszerű módot írok le, ahogy ugyanezt teljesen ingyen lehet megtenni, egy olyan oldalon, ahol a főoldal PR10 -ez értékkel bír.

A szóban forgó domain egészen pontosan a google.com. Ennél nagyobb Google bizalommal azt gondolom kevés oldal rendelkezik.

És ez nem vicc, a Google szívesen ad néhány dofollow backlinket az élelmes webmestereknek.

Mindehhez nem kell mást tenni, mint létrehozni egy saját Google Profilt, a profil létrehozása után bejelölni, hogy "Jelenjen meg a teljes nevem, hogy szerepelhessen a keresési eredményekben", pár szó magadról, esetleg egy kép és a legfontosabb: a linkek hozzáadása mezőben tetszőleges szövegezéssel és mennyiségben lehet saját hivatkozásokat (akár mélylinkeket) a publikus profilhoz hozzáadni. 1-2 linkkel érdemes még megtámogatni az adatlapot, hogy biztosan idexálásra kerüljön.

Mindezzel 5 perc ráfordítással, teljesen legálisan lehet linket elhelyezni egy abszolót google bizalmat élvező domain aloldalán. Valahogy így: saját profilom - Szalai Gergely

Bár én nem tulajdonítok ennek a linknek túl nagy jelentőséget, de döntse el mindenki, hogy ennyit megér-e plusz egy link.

bottom2
 Gyimesi András+ © 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.