top2
2009.03.25.

A domain kora

Ahogy az üzleti életben sokat számít, hogy mennyi ideje működik egy vállalkozás, úgy fontos egy weboldal életkora a Google számára. Ez egy nagyon fontos bizalmi tényező és a rangsorolásba is igencsak beleszól. Rengeteg olyan oldal van, amelyet szinte ez az egyetlen tényező tart a találati listák első oldalán.

Emellett a kereső mindinkább törekszik arra, hogy kiszűrje a gyenge tartalommal rendelkező spam jellegű oldalakat és erre az egyik - emberi erőforrást nem igénylő - módszer a domain, vagyis inkább a domain alatt azonos jellegű tartalommal működő weboldal életkorának vizsgálata.

Az idősebb domainek drágábbak - vagy egyáltalán, van áruk és értékük, ami nem a szimpla regisztrációs díj -, spammelésre, vagy MFA (Made For AdSense) oldalak gazdái nem fognak dollár ezreket költeni egy idősebb domainre, amikor .info domain nevek már $0.99 (kb. 200 Ft), .com, .org, stb. domainek 7-9 dolláros áron regisztrálhatóak.

Amennyiben nem érdemes - mert drága - , vagy nincs lehetőség - mert nem eladó - egy megfelelő domaint megvásárolni nincs más út, egy új domainnel kell kiépíteni a bizalmat és ehhez nagyon fontos - kell-e mondanom, releváns - idősebb és erős Google bizalmat élvező oldalakról linket szerezni.

Amikor egy idősebb kulcsszavas domain megfelelő relevanciával bíró tartalommal, sok erős bejövő linkkel rendelkezik, olyannyira képes megerősíteni a pozícióját, hogy az első helyről egy új oldallal gyakorlatilag szinte kirobbanthatatlan.

bottom2
 Gyimesi András+ © 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.