top2
2016.08.12.

Keresőoptimalizálás hatékonyan a H-Well Kft-vel!

 Keresőoptimalizálás fő pillérei

 

Az alábbi cikkben összefoglaljuk a hatékony keresőoptimalizálás fő pilléreit. Ingyen segítség, hogy jobbá tehesse oldalát.

 

A keresőoptimalizálás nem rakétatudomány – ez egy híres idézet a világ egyik legnevesebb SEO szakértőjétől, Rand Fishkintől.  A jó hír az, hogy ez igaz. A keresőoptimalizálás alapjait bárki megtanulhatja. A rossz hír az, hogy ez a mondat több éve hangzott el és azóta bizony jócskán bonyolódott ez a szakma.

 

Hogyan is fogjunk hozzá?

 

 

 

 

1.     Kulcsszókutatás

 

A keresőoptimalizálás alapja mindig és minden esetben a kulcsszókutatás. Gondoljuk ki mely szavak azok amelyekre az emberek termékünk kapcsán rákereshetnek. A cél az összes ilyen potenciális kifejezés megtalálása, hiszen ezekre keresve juthatnak el az emberek a weboldalunkra. Minden oldalunkban legyen egy kulcsszó, amit megcélzunk, így lehet jelentős a keresőből érkező forgalom

Ha megvan az elsődleges lista, akkor bővítsük a listát prioritás alapján. Mely szavak azok, amelyekre sokan keresnek? Ebben segít a Google Adwords kulcsszókeresője. Ezt követően nézzük meg, hogy mely szavakra milyen erős a konkurencia. Végül nézzük meg mely szavak esetében várható a legjobb konverziós arány

Ha ez megvan a fenti jellemzők alapján állítsuk sorrendbe a listát, és ezek alapján döntsünk a sorendről

 

2.     Tökéletes optimalizálás

 

Ha megvannak a kulcsszavak, elkezdhetünk oldalakat építeni egy-egy kulcsszó és téma köré. Törekedjünk a minőségi tartalomra, azaz a cikkünk válaszolja meg a kereső kérdését, legyen könnyen feldolgozható, de informatív, legyen jól áttekinthető.

Ügyeljünk az olyan dolgokra, mint a címsorok, a képek alt címkéje, a megfelelő belső és külső linkelés. Ha ezek megvannak, akkor jó eséllyel indulunk a versenyben.

Ha biztosra akarunk menni tartalmunk, legyen 10x jobb, mint konkurensünké!

 

3.     Linképítés

 

A Google link alapú kereső, ami azt jelenti, hogy a rangsorolásban meghatározó szerepe van a linkeknek. a link szavazat egy weboldalra, így ha szeretnénk jó helyezést elérni, akkor szükségünk lesz oldalunkra hivatkozó linkekre.

Régen elegendőek voltak a katalóguslinkek, ma már ezek kerülendőek, mert büntetéssel járhatnak.  Bár a vásárolt linkek is ütköznek a Google irányelveivel, sajnos a hazai piacon ezeket nehéz kikerülni. A természetes linkszerzés nem könnyű feladat, és a konkurencia is vásárolja a linkeket. De legyünk tisztában a kockázattal, és jól gondoljuk meg kitől vesszük a linket. Ezt bízzuk profi linképítőre, ebben a Hwell Kft tud segíteni Önnek!

És természetesen ha tudunk szerezzünk természetes linkeket. Matt Cutts a Google webspam csapatának vezetője szerint az a természetes link, amelyről nem tudunk előre. Ennek fényében természetes linket akkor szerzünk, ha tartalmunk kiemelkedően jó, és márkánkat sokan ismerik. Ez nem könnyű feladat, ezért idehaza inkább a promócióval szerzett útón lehet természetes linkhez jutni.

 

4.     A weboldalunk legyen felhasználóbarát

 

Weboldalunk legyen felhasználóbarát. Ez nem csak annyit jelent, hogy mobilbarát az oldalunk. Ez ma már alap. Legyen gyors az oldal. Felmérések szerint az emberek két másodpercet hajlandóak várni, utána már morzsolódnak a látogatók. Cikkeink írásaink, legyenek vonzóak. A felhasználók ne forduljanak vissza a találati listára, mert egy nagyon rossz szignál.

A cikkek válaszolják meg a felhasználók kérdését, tartózkodjanak sokat oldalunkon, nézzenek meg más aloldalakat is. Építsünk márkát, kommunikáljunk látogatóinkkal, hogy így növeljük márkaismertségünket és márkánk iránti bizalmunkat.

 

5.     Ne feledjük a lényeg a konverzió!

 

Minden weboldalnak célja kell, hogy legyen, az üzleti weboldalaknak ez pedig a vásárlás, vagy az ügyfelek megszerzése. A fenti célok szépek, de ne feledjük el soha , hogy a cél a megrendelés és az ügyfélszerzés, és a fenti lépéseknek ezt a célt kell szolgálnia. A konverzióoptimalizálás már nem része a keresőoptimalizálásnak, de a kettőnek szorosan együtt kell működnie.

Ha szeretné jobban elmélyülni a keresőoptimalizálásban angol nyelven ajánlom a Moz kezdőknek szóló online keresőoptimalizálási tanfolyamát, magyar nyelven pedig az ite.hu hasonló tanfolyamát.

Ahhoz, hogy a fentiek hatékonyan tudjanak együtt működni, sajnos már szakember segítsége kell. A fenti leírás és a linkelt anyagok is csak a szakma felszínét karcolják ma már. Nem véletlen, hogy az online marketingnek és a keresőoptimalizálásnak is már lassan könyvtárnyi irodalma van.

Természetesen bárki megtanulhatja ezt a szakmát néhány év alatt, de mi lesz akkor eredeti üzletével? Az online piac rakétasebeséggel fejlődik, és a konkurenciája nem várja be Önt, amíg néhány évet tanulással tölt. Ebben segítünk mi.

Ha úgy érzi, elakadt weboldalával keressen minket bátran!

bottom2
 Gyimesi András+ © 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.