top2
2009.04.05.

Kijelzett PageRank frissítés

Aki követi a kijelzett PageRank alakulását, a napokban lehetett szemtanúja az értékek frissítésének. Ilyenkor egy-két napig eltérő értékeket is mutathatnak a kijelzők, amíg az összes datacenter átveszi az új értékeket, aztán - ha időközben nincs PageRank büntetés - beáll néhány hónapra. A mostani frissítés során új irányvonalat vélek felfedezni az osztásban.

Mondhatni a legtöbb általam megfigyelt oldalnál nem az történt, amire számítani lehetett. Ahol PR növekedést vártam csökkent, ahol kisebb értékre számítottam növekedett. Az egyik oldalamra erőteljes linképítést folytattam, miközben authority státuszt kapott, a Kijelzett PageRank érték 4-ről háromra csökkent.

Miközben nem látni tökéletesen mi fortyog a Google üstjében, amiből a PageRank címen kijelzett zöld egyveleg kifől, úgy gondolom változtak a szempontok, kevesebb súlyt kapnak a kijelzett PageRank számításánál az irreleváns oldalakról származó linkek és a "könnyen megszerezhető" katalóguslinkek. Néha a kevesebb de releváns link nagyobb PageRanket eredményez, de amely kulcsszavakra verseny van nem biztos, hogy a néhány "kevés, de releváns" link elég lesz a boldogsághoz.

Végtére is el kell dönteni, hogy a linképítés célja a PageRank, vagy a jó helyezés.

bottom2
 Gyimesi András+ © 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.