top

Keresőoptimalizálás weboldal elemzés

Ingyenes weboldalelemzés!

 

Ha szeretné, hogy weboldala az elsők között jelenjen meg a Google találati listáján, az első feladat, hogy tisztában legyen saját weboldalának értékével.

A weboldal nem látható részletei, a technikai háttere és a tartalma is fontos a keresőoptimalizálás szempontjából!

 

Mit nézünk a weboldalelemzés folyamán?

 

Megfelelő URL-ek

A Google először a weboldalak URL-jeit vizsgálja meg. Az ún. keresőbarát URL elnevezés ebből adódóan származik. Ha az URL-ekből egyértelműen kiderül, hogy miről szólnak aloldalaink, a Google könnyebben be tudja azonosítani.

 

Meta adatok

Ha oldalunkon a meta adatok megfelelő szövegezéssel vannak kitöltve, a Google ebből is látni fogja, miről szól az oldalunk.

 

Közösségi oldalak

Weboldalunk közösségi oldalakkal való összekötése szintén befolyásolja a keresőoptimalizálást, hiszen a közösségi oldalakról a weboldalunkra vezető linkünk igen erős linképítésnek számít.

 

Google+

Magyarországon ugyan nem terjedt el a Google+ használata, azonban igen erősen befolyásolják a keresőoptimalizálást.

 

Elemző oldalak

Látogatottság elemzésre elsősorban a Google Analytics oldalt használják, a Google figyeli, hogy össze van-e kötve az oldalunk vele.

 

Tartalom

A weboldalunkon lévő tartalomnak kiemelten fontos szerepe van a keresőoptimalizálásban. Nem csak a szöveg befolyásolja a keresőoptimalizálást, hanem a karakterek megfelelő használata is.

 

Nyelv definiálása

A nyelv definiálása nem azt jelenti, hogy milyen nyelvű szöveg van az oldalunkon, hanem hogy milyen a kódolása. Sokszor észre sem veszik a weboldal tulajdonosok, hogy ez az apróságnak tűnő dolog milyen szinten ront az oldal technikai értékén.

 

Szöveg és HTML arány

A szöveg és HTML aránya az oldalunk technikai értékét befolyásolja. A megfelelő érték 25% felett van, ám az oldalak többsége ezt nem éri el.

 

Sitemap

Az oldaltérkép létrehozása kulcsfontosságú, hiszen a Google is könnyebben igazodik el az oldalunkon, ha térképet adunk hozzá.

 

Képek ellenőrzése

Sokaknak nem tűnik fel a jelentősége, pedig bizony nagyon is befolyásolhatja a keresőoptimalizálást. Egyrészt az, hogy milyen sűrűségben használjuk a képeket, másrészt pedig a képek ALT tagjának kitöltésével az oldal technikai értékét növelhetjük, ráadásul akár még trükközhetünk is vele.

 

Hivatkozások

Az oldalon lévő belső linképítést jelenti.

 

Hivatkozás és szöveg arány

Hivatkozni az oldalunkon belül egy másik aloldalunkra keresőoptimalizálás szempontjából kötelező, de a túl sok link sem tesz jót nekünk.

 

Külső linkek

Mennyi és milyen minőségű oldalakról mutat link a mi oldalunkra. 

 

 

 

Mi lesz, ha valamelyik szempontból hibás az oldalam?

 

Ezek a legfontosabb szempontok, amelyeket megvizsgálunk keresőoptimalizálás előtt, de vannak még más szakmai szempontok is. A jó hír az, hogy bármelyik is legyen hibás, mind könnyedén javítható. Konkrét javaslatot teszünk a hibák javításának módjára.

 

 

Mennyire befolyásolja az oldalam helyezését ezeknek a hibáknak a javítása?

 

Erre egy szóval tudunk válaszolni: elképesztően. A hibák javításával olyan erőt kap az oldal, amely pár helyezéssel már előrébb is ugrasztja.

 

 

Van értelme a linképítésnek, ha az oldalam hibás?

 

Linképítés nélkül nincs optimalizálás, a linkerő fogja az oldalát előre repíteni. Azonban ha hibás az oldal, akkor a linképítésnek is lassabban van szembetűnő eredménye. Az első oldalon lévő dobogós helyezésekért már nem keresőoptimalizálás folyik, hanem harc, ahol minden részlet számít! Ezért ha előkelő helyre szeretne jutni, a hibákat érdemes minél hamarabb kijavítani!

 

 

Hogyan zajlik a weboldalelemzés?

 

A weboldalelemzést minden ügyfelünk számára ingyenesen végezzük el. Nincs oka az aggodalomra akkor sem, ha a felső felsorolásból szinte semmit nem értett. Minden hibát pontosan leírunk és segítünk a javításában! 

middlebg
 Gyimesi András+ © 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.