top

Tartalomírás & Szövegírás

 Tartalomírás

 

 

A weboldalon lévő szövegnek két szempontból is fontos szerepe van: Keresőoptimalizálás & Értékesítés

 
 
  A szavakra /linkekre/ kattintva az oldalon belül az adott cikkrészhez tud jutni:
 

 -         Keresőoptimalizálás

 

 -         Értékesítés

 

 -         Tartalomírás másképpen

 

 
 
 Keresőoptimalizálás
 
 

tartalomírásA Google a felhasználói élmények javítása érdekében a weboldalunkon lévő szöveget is vizsgálja. A fő szempont az, hogy a felhasználók az általuk beírt kulcsszavakra mielőbb megtalálják a számukra legmegfelelőbb oldalt. 

 

 A weboldal lévő szöveg kétféleképpen befolyásolja a Google keresőoptimalizálást: egyrészt a megfelelően íródott szöveg alapján (SEO tartalomírás), másrészt az oldalon eltöltött idő alapján. Ha a szöveg a felhasználó számára értékes információkat tartalmaz, akkor több időt tölt el az oldalunkon. Nem csak a szöveg tartalma, hanem a szöveg tördelése, a karakterek használata is befolyásolja a keresőket és a látogatókat egyaránt.

 

 

 

Értékesítés

 

Azonban az kevés, hogy a Google számára megfelelőek a szövegeink, hiszen a weboldalunkon lévő szöveg az első kommunikációs csatornánk az ügyfeleink/vásárlóink felé.    A tartalomnak számukra relevánsnak, érdekesnek és üzletileg meggyőzőnek kell lennie ahhoz, hogy ne keresgéljen tovább.     Ez az értékesítői tartalomírás.

 

SEO tartalomírás és az értékesítői tartalomírás nem zárja ki egymást, a jó weboldal szöveg mindkettőt tartalmazza anélkül, hogy azt a felhasználó érzékelné.

 

A SEO tartalomírás mögött a Google robotok működésének ismerete rejlik, míg az értékesítői szöveg mögött az online marketing pszichológiája.

 

Direct response copywriter kollégáink azonnali konverziókat és megkereséseket fognak Önnek produkálni, miközben szövegeikkel segítik weboldalát a Google első oldalára jutni!

 

 

Tartalomírás másképpen

 

Talán Ön is észrevette, hogy egyre elterjedtebbek a weboldalakon vezetett blogok. A blogok írása az úgynevezett tartalommarketing egy eszköze.

 

Tartalommarketingnek hívják azt a marketing technikát, amelyen keresztül érdekes tartalmakat oszthatunk meg célközönségünk számára. A blogok szövegével szintén befolyásolhatjuk a keresőoptimalizálást, hiszen a tartalom a Google számára is értékes lehet, ha a megfelelő kulcsszavakra építjük.

 

Persze nem mindenki született „tollforgatónak”, így nem is lenne elvárható, hogy mindenki nekiálljon cikkeket gyártani.

 

Szövegíró kollégáink átvállalják ezt a feladatot, legyen szó bármilyen üzletágról. Segíteni fogják az oldalát a keresőoptimalizálásban és a látogatói élmények javításában!

middlebg
 Gyimesi András+ © 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.